Finse sauna

In de klassieke Finse sauna wordt de lucht opgewarmd tot meer dan 80°C, met een lage luchtvochtigheid. 

We bekijken graag samen met u waar deze sauna best geplaatst wordt. Dankzij ons maatwerk kunnen we elk ontwerp en iedere afwerking aanbieden. De meest gebruikte houtsoorten zijn Espen, Abachi en Ceder, maar ook donker geoliede Ceder, Thermo wood of Barnwood kunnen worden gebruikt.

“De gulle warmte van een sauna helpt u volledig opladen”

Soorten afwerkingen

Abachi

Deze lichte houtsoort heeft korte vezels en splintert weinig. Dankzij haar lage warmtegeleiding voelt ze zacht aan wat haar ideaal maakt voor banken, rug- en hoofdsteunen. Voor zij die graag kleur zien, kan deze houtsoort met een speciale wax in alle kleuren van wit tot zwart gekleurd worden.

Thermo Alder

Met U-groeven tot +- 14cm breed geeft deze houtsoort uw sauna een moderne look. De naam is afkomstig van haar thermobehandeling waardoor het hout niet meer uitzet en een warme bruine kleur uitstraalt. Thermo Alder kan gebruikt worden voor wanden, plafond, banken en rugsteunen.

Ceder

Tussen deze planken bevinden zich V-groeven in breedtes tot +- 14cm. Meerdere kleurschakelingen in de planken en glanzende tekeningen in de nerven zijn karakteristiek voor deze houtsoort. Ceder heeft een typerende geur die vrijkomt bij het gebruik van de sauna en kan gebruikt worden voor wanden en plafond.

Barnwood

Oude planken die gerecupereerd werden, geven de sauna een uniek karakter door zijn natuurlijke vergrijzing. Geen enkele plank is dezelfde. Ze worden steeds verticaal geplaatst en kunnen gebruikt worden voor wanden en plafond.

Espen

Dit is een bleke, kwalitatieve houtsoort, volledig vrij van knoesten en biedt verschillende mogelijkheden. Smalle afgeronde latjes zorgen voor een authentieke look wanneer verticaal geplaatst. Horizontale, bredere planken, mogelijk in ‘bamboe’-profilering geven uw sauna een modernere look. Een eventuele thermobehandeling zorgt voor een iets donkerdere kleur en een stabieler geheel.

En zoveel meer

Verder bieden wij nog tal van andere afwerkingen aan. Maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten en ontdek al onze mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u doen?

Wil u graag meer te weten komen over onze projecten? Kom ons bezoeken van maandag t.e.m. vrijdag van 8.30 tot 12u en van 13 tot 17u. Daarnaast bent u steeds welkom na het maken van een afspraak.

Wilt u ons volgen?