Stoombaden

De oorspronkelijke Oosterse hamam was een openbare badplaats. Naast een lichaamsreinigende functie had die badplaats ook een sociale functie als ontmoetingsplaats. Welke bestemming u ook aan uw hamam of stoombad wil geven, u mag er zeker van zijn dat deze weldoende lichaamsbehandeling een uitzonderlijk relaxerend effect heeft.

“Een stoombad combineert relaxatie en zalig genieten met tal voor gezondheidsvoordelen”

Ontspannend maar ook gezond!

Een stoombad of hamam is niet alleen leuk en ontspannend, maar stimuleert ook de huiddoorbloeding, maakt de huid zachter en helpt vermoeide of pijnlijke spieren te ontspannen. Bovendien verlicht een stoombad de ademhaling en maakt het verstopte luchtwegen tijdelijk los.

Een stoombad op uw maat

Twee dingen hebben al onze stoombaden gemeenschappelijk: de temperatuur ligt tussen 40 en 50°C en de luchtvochtigheid kan oplopen tot 98%. Al de rest is aan te passen. Wij maken stoombaden op maat en naar wens, in alle soorten, maten en afwerkingen. Voor bij u thuis, of voor een publieke wellnessruimte.

Soorten afwerkingen

Mozaïeken

Deze kleine steentjes bestaan in allerlei kleuren en designs. Ze zijn ideaal voor de afwerking van ronde vormen, zoals ergonomische banken.

Keramische Tegels

Deze tegels zijn in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar, o.a. ook in natuursteenimitaties. Met relatief weinig voegen zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk. Verschillende formaten tot XL-panelen van 3m kunnen verzaagd worden tot keramische mozaïek om ronde vormen te bekleden

Tadelakt

Afkomstig van de Noord-Afrikaanse stuctechniek op basis van kalk vraagt dit 100% natuurlijk product relatief veel onderhoud. Met een steen gepolijst en met zeep afgewerkt, creëert deze waterdichte sierpleister een unieke marmering. Tadelakt is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Mortex

Met zijn oneffen kleur creëert Mortex een unieke marmering of een strakke betonlook. Deze sierpleister op basis van kalk wordt afgewerkt met een was of dealer om vervuiling tegen te gaan. Door de toevoeging van cement en enkele toeslagstoffen vraagt dit product minder onderhoud dan Tadelakt.

Solid Surfaces

Op basis van een acryl-mineraalgrondstof is Solid Surface een slijtvast, vlek- en vochtwerend materiaal. Met bijna onzichtbare naden vormt dit product een heel moderne look die in tal van effen kleuren verkrijgbaar is. Het is makkelijk in onderhoud en mogelijk om gebogen vormen mee te bekleden en creëren

En zoveel meer

Verder bieden wij nog tal van andere afwerkingen aan. Maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten en ontdek al onze mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u doen?

Wil u graag meer te weten komen over onze projecten? Kom ons bezoeken van maandag t.e.m. vrijdag van 8.30 tot 12u en van 13 tot 17u. Daarnaast bent u steeds welkom na het maken van een afspraak.

Wilt u ons volgen?